Když chcete potěšit návštěvu i sebe...
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vajíčka | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
80 g |
80 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vajíčka uvaříme natvrdo Vychladíme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
-
Rozstrouháme je a dobře našleháme s povoleným máslem, opatrně ochutíme sardelovou pastou. Bílkové košíčky naplníme kaviárem, pak ozdobně nastříkáme náplní a vršek ozdobíme zbytkem kaviáru, snítkou petrželky nebo kouskem citrónu.
-
Na talíři je dozdobíme, servírujeme s čerstvým pečivem.
Makronutrienty
5%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 865 kJ | 531 kJ |
Kalorická hodnota | 207 kcal | 127 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,47 g
0,253 g |
0,905 g
0,156 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,147 SVJ | 0,091 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,9 g
5,97 g |
9,75 g
3,66 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 9,05 g |
Sůl | 1,73 g | 1,06 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů