Karlovarský knedlík - LC

Karlovarský knedlík - LC

Některá jídla prostě s knedlíkem pasují...lowcarb příloha může být stejně dobrá, jako klasická.

Děkujeme Zuzce Šebíkové za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme společně do misky s nasekanou petrželkou, do směsi dáme 1-2 lžíce mandlové mouky podle toho kolik máme slaniny a kdo chce mít knedlík tužší přidá i lžičku gumy(xantan, guaran),ale první várku jsem dělala bez a byla taky super.

  2. Smetanu rozmixujeme s dvěma žloutky, solí a já přidala ještě červenou papriku na barvu. Do směsi přidáme 4 lžíce mandlové mouky a jednu lžíci zlaté lněné - vše smícháme v těstíčko.

  3. Mezi tím si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a ten pak opatrně spojíme se směsi se slaninou a bylinami. Opatrně vmícháme i těstíčko a lehce vše propracujeme (bacha těsto je takové řidší ale úplně neteče). Kdo chce, přidá na začátku jako u klasického karlovarského knedlíku ke slanině kostičky LC pečiva.

  4. Zabalíme do fólie a dáme vařit cca 15 min ve vodě a já ještě v té samé fólií šoupla ještě na cca 10-15 min do mikrovlnky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte