Kadaňské rohlíčky

Na receptu jsme nic neměnila, nebylo potřeba. S těstem se dělalo dobře, z poloviční dávky z toho bylo 76 kousků, ale je to odvislé od velikosti formičky. Péct na 150-160 st. podle trouby cca 20 minut. Krém se může dát vařený jak bylo v zadání ( já dělám vejce cukr nad parou, až vychládnou tak postupně po trochách přidávat do utřeného másla), já jsem udělala Salko karamel a máslo, nahoru čokoládová poleva. Rohlíčky vypadají a chutnají výborně. Chtějí uležet, protože všechno ořechové chce svůj čas.... Za odzkoušení děkujeme paní Ivaně Valešové :)

Kadaňské rohlíčky

Suroviny pro 76 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 300 g
cukr moučka 3 g
vajíčka 2 kusy
polohrubá mouka 100 g
cukr moučka 250 g
vajíčka 2 kusy
máslo 200 g
tuk pokrmový 100% 100 g
čokoláda hořká na vaření 150 g
máslo 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Zpracovat těsta, pokud jsou málo mastné ořechy, přidej lžíci másla neb sádla. Těsto nech odpočinout. Vyválek placku tak na malík a vykrajuj rohlíčky. Peč 20 minut na 150°C. Na vychladlé rohlíčky nazdob krem , dej ztuhnout a potom namočíme do čokolády.

  2. Krém:250g moučkového cukru a 2 vejce ušleháme ve vodní lázni a potom zašleháme 200g másla a 100g nastrouhaného bílého tuku. Krému je víc, do zbytku vmíchám strouhanou čokoládu a používám na slepování kokosek.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů