Kachna může být dobrá i bez zelí a knedlíků.
- 1h
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Dýně | |
250 g |
250 g |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Omáčka | |
bez pecek 300 g |
300 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Na pečícím papíře pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.
-
Švestkový kompot osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu. V kastrůlku redukujeme, až se švestky rozvaří a zhoustnou. Ke konci dochutíme podle potřeby cukrem.
-
Kůži na mase nařízneme ostrým nožem do mřížky. Osolíme a opepříme. Na nepřilnavé pánvi z obou stran zprudka zatáhneme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme zhruba 15 – 20 minut. Doba pečení je závislá na velikosti masa. Maso by mělo být uvnitř lehce růžové a šťavnaté.
Makronutrienty
49%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 577 kJ | 4 490 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 1 073 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
6,28 g |
93,3 g
48,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 9,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,27 g
2,48 g |
64,4 g
19,3 g |
Bílkoviny | 4,23 g | 32,9 g |
Sůl | 0,798 g | 6,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů