Kachní prsa s pečenou dýní a švestkovou omáčkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kachní prsa s pečenou dýní a švestkovou omáčkou

Kachna může být dobrá i bez zelí a knedlíků.

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Na pečícím papíře pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.

  2. Švestkový kompot osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu. V kastrůlku redukujeme, až se švestky rozvaří a zhoustnou. Ke konci dochutíme podle potřeby cukrem.

  3. Kůži na mase nařízneme ostrým nožem do mřížky. Osolíme a opepříme. Na nepřilnavé pánvi z obou stran zprudka zatáhneme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme zhruba 15 – 20 minut. Doba pečení je závislá na velikosti masa. Maso by mělo být uvnitř lehce růžové a šťavnaté.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte