Kachní prsa s pečenou dýní a švestkovou omáčkou
Kachna může být dobrá i bez zelí a knedlíků.
- 1h
- 1 porce
- středně obtížné
- Historické
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Pečení
- Posvícení
- Slavnostní tabule
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 200 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
dýně | 250 g |
sůl | 1 špetka |
olivový olej | 0,5 lžičky |
švestkový kompot | 300 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
cukr krystal | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Na pečícím papíře pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.
-
Švestkový kompot osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu. V kastrůlku redukujeme, až se švestky rozvaří a zhoustnou. Ke konci dochutíme podle potřeby cukrem.
-
Kůži na mase nařízneme ostrým nožem do mřížky. Osolíme a opepříme. Na nepřilnavé pánvi z obou stran zprudka zatáhneme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme zhruba 15 – 20 minut. Doba pečení je závislá na velikosti masa. Maso by mělo být uvnitř lehce růžové a šťavnaté.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů