Kachní prsa, pečené rané zelí a remuláda z červené cibule
Takový lowcarb oběd by asi chutnal každému :). Výživově naprosto skvělý, chuťově ještě lepší:) Moc děkujeme Ruth Šormové za parádní recept!
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 400 g |
sůl | 4 špetky |
rané bílé zelí | 600 g |
sůl | 1 lžička |
kořenicí směs grilovaná zelenina | 1 lžička |
olivový olej | 2 lžičky |
cibule červená | 2 kusy |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
xylitol | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
červené víno suché | 100 g |
Postup přípravy
-
Maso: Kachní prsa omýt a osušit. Kůži nakrájet ostrým nožem do mřížky. Osolit a orestovat na pánvi nasucho 5-7 minut z každé strany (nejprve strana s kůží). Péct 10 minut v troubě na 180 stupňů, zabalit na 15 minut do alobalu a nechat "dojít", pak nakrájet na plátky.
-
Zelí: hlávku raného zelí překrojit napůl a každou půlku na 4 dílky s kouskem košťálu. Osolit, okořenit směsí na grilovanou zeleninu, pokapat z obou stran olivovým olejem a péct v troubě na 180 stupňů 15 minut, v poločasu obrátit.
-
Cibulová remuláda: nakrájenou červenou cibuli dusit pomalu na másle až zesklovatí, přidat trochu xylitolu, osolit a podlít suchým červeným vinem, dusit dál na mírném plameni až se tekutina odpaří.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů