Kachní prsa, pečené rané zelí a remuláda z červené cibule

Takový lowcarb oběd by asi chutnal každému :). Výživově naprosto skvělý, chuťově ještě lepší:) Moc děkujeme Ruth Šormové za parádní recept!

Kachní prsa, pečené rané zelí a remuláda z červené cibule

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kachní prsa 400 g
sůl 4 špetky
rané bílé zelí 600 g
sůl 1 lžička
kořenicí směs grilovaná zelenina 1 lžička
olivový olej 2 lžičky
cibule červená 2 kusy
máslo čerstvé 1 lžíce
xylitol 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
červené víno suché 100 g

Postup přípravy

  1. Maso: Kachní prsa omýt a osušit. Kůži nakrájet ostrým nožem do mřížky. Osolit a orestovat na pánvi nasucho 5-7 minut z každé strany (nejprve strana s kůží). Péct 10 minut v troubě na 180 stupňů, zabalit na 15 minut do alobalu a nechat "dojít", pak nakrájet na plátky.

  2. Zelí: hlávku raného zelí překrojit napůl a každou půlku na 4 dílky s kouskem košťálu. Osolit, okořenit směsí na grilovanou zeleninu, pokapat z obou stran olivovým olejem a péct v troubě na 180 stupňů 15 minut, v poločasu obrátit.

  3. Cibulová remuláda: nakrájenou červenou cibuli dusit pomalu na másle až zesklovatí, přidat trochu xylitolu, osolit a podlít suchým červeným vinem, dusit dál na mírném plameni až se tekutina odpaří.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů