Přistála mi v kuchyni hromádka kuřecích jatýrek. Co s nimi? Do knedlíčků….
- 50m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
4 stroužky |
4 stroužky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
vláknina psyllium, jitrocelová 3 lžíce |
3 lžíce |
80 g |
80 g |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Nakrájím cibulku a hrst škvarků. Osmahnu do zlatova a nechám vychladnout. Mezitím očistím a naškrábu játra. Ta kuřecí jsou jemná a stačí je jen očistit a šupnout do mixéru – pokud byste pracovali s jinými, je lépe je ostrým nožem naškrabat a zbylé kousky vyhodit.
V mixéru si do hladka rozmixuju vejce s česnekem, kořením a solí. Dělám to hned, abych měla jistotu, že se česnek hezky rozmixoval a v knedlíčkách nezůstanou kousky. Poté přidám játra a znovu umixuji.
Když je hmota hladká, přimíchám vychladlou cibulku se škvarky a tři lžíce psyllia.
Důkladně rozmíchám a nechám alespoň půl hodinky odpočinout.
-
Ruce i potřu lžičkou oleje nebo namočím vodou a formuji knedlíčky. Vařím je v části vývaru, který potom přes jemné sítko přecedím zpátky do polévky. Knedlíčky mu dodají chuť a vytáhnout tak chuť celé polévky. Pozor, vývar musí být spíš jen horký než aby vařil a bublal – to knedlíčkům nesvědčí. V horké vodě pod bodem varu je nechte několik minut, podle velikosti knedlíčků :) testuju je ozříznutím – vevnitř musí být hezky uvařené.
Makronutrienty
7%
73%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 843 kJ | 596 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 143 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,8 g
0,107 g |
1,98 g
0,076 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,28 SVJ | 0,198 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,79 g
3,1 g |
5,51 g
2,19 g |
Bílkoviny | 28,7 g | 20,3 g |
Sůl | 1,08 g | 0,766 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů