Játrová omáčka

Dáša

Prostě klasika...

Játrová omáčka

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
játra kuřecí 500 g
cibule 2 kusy
kmín celý 1 lžíce
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
slunečnicový olej 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte rozpálit olej, cibulku nakrájejte nadrobno a osmahněte do zlatova. Játra pokrájejte na kousky a dejte na cibulku. Orestujte, přidejte kmín, zase orestujte. Přidejte mouku, zase krátce orestujte a zalijte asi 1 litrem studené vody. Zamíchejte a povařte asi 20 minut na mírném plameni. Pak už je dochuťte solí a pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů