Játrová omáčka
Prostě klasika...
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra kuřecí | 500 g |
cibule | 2 kusy |
kmín celý | 1 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
slunečnicový olej | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Do hrnce dejte rozpálit olej, cibulku nakrájejte nadrobno a osmahněte do zlatova. Játra pokrájejte na kousky a dejte na cibulku. Orestujte, přidejte kmín, zase orestujte. Přidejte mouku, zase krátce orestujte a zalijte asi 1 litrem studené vody. Zamíchejte a povařte asi 20 minut na mírném plameni. Pak už je dochuťte solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů