Jarní kopřivová roláda - plevel v kuchyni

Jídelní plán

Jarní kopřivová roláda - plevel v kuchyni

Jarní kopřivovou roládou přivítáte jaro :). Zároveň uděláte něco malinko pro své zdraví. Mladé lístky kopřiv lze použít např. místo špenátu, přidat do smoothie, do polévky, nádivky apod. Nebojte se přizvat tento "plevel" do kuchyně :). Kopřivovou roládu lze použít ke svačině, lehkému obědu či večeři. Lze nabídnout hostům jako slané občerstvení na párty, k vínu apod.

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky od bílků. V mixéru rozmixujte lněné semínko najemno. Mladé lístky kopřiv vhoďte do vařící vody a lehce povařte. Až lístky zavadnou, sceďte a nechte vychladnout. Rukou vymačkejte z lístků přebytečnou tekutinu. Všechny suroviny mimo bílků dejte do mixéru a rozmixujte.

  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně zamíchejte do kopřivové hmoty. Těsto nalijte na pečící papír a rozetřete do slabé vrstvy po celém plechu.

  3. Pečte při teplotě cca 170C /15 min. Pečení upravte dle síly těsta a výkonu Vaší trouby.

  4. Po upečení nechte trochu vychladnout, roládu ještě vlažnou srolujte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte pomazánku. Vyšlehejte 2 krémové sýry s mlékem. Lehce zamíchejte nasekaný čerstvý kopr, sůl, pepř.

  5. Vychladlou roládu pomažte koprovou pomazánkou, poklaďte šunkou a paprikou, srolujte, zabalte do alobalu a nechte v lednici ztuhnout. Skvělou variantou šunky by mohl být uzený losos.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte