Mrož je jediný nanuk, kterého si občas s chutí dám. Ale není vůbec na škodu si jej připravit doma a vědět, že jsou v něm opravdu jen jahody a samé dobré věci.
- 15m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Navrch | |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Jahody dejte do rendlíčku, přilijte trošku vody, aby se nepřichytávaly na dno. Povařte, dokud se nezačnou rozpadat. Poté přidejte balzamikový ocet a dochuťte medem. Vše promíchejte a po chvíli odstraňte ze zdroje tepla a nechejte vychládnout.
-
Vychládlou jahodovou směs nalijte do mixéru, přidejte smetanu a tvaroh a vše rozmixujte do hladké hmoty. Pokud vám nevadí kousky ovoce, klidně nemixujte až na kaši a vypněte dříve.
-
Připravte si formičky na nanuky, směs do nich naneste, přiklopte a v mražáku nechejte ztuhnout.
-
Před servírováním rozpusťte požadované množství čokolády ve vodní lázni, nakonec přimíchejte smetanu, aby byla čokoláda tekutá. Před vyklopením nanuku formičku na chvíli ponořte do horké vody, aby se nanuk pustil okrajů a dobře se vám vytáhnul.
-
Nanuk buď ponořte do vychladlé čokolády, nebo jej držte špičkou nahoru a lžící čokoládu naneste na špičku nanuku. Čokoláda sama steče. Ihned servírujte. Dobrou chuť.
Makronutrienty
60%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 889 kJ | 645 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 154 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,1 g
11,7 g |
16,7 g
8,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,31 SVJ | 1,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,2 g
7,54 g |
8,88 g
5,47 g |
Bílkoviny | 3,08 g | 2,23 g |
Sůl | 0,041 g | 0,03 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů