Výborný domácí low carb džem do palačinek, jogurtu, na lívanečky...
- 20m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Džem | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
3 lžičky |
3 lžičky |
3 lžičky |
3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
1 kg jahod promixovat (ne úplně, pokud tam chcete mít i kousky jahod), povařit, pak přidat 3 - 4 lžičky citrusového pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami erythritolu. Povařit asi tak 5 minut a pak přidat lžičku kyseliny citrónové, lžičku vanilky a erythritol dle chuti a kyselosti ovoce. Já jsem použila jahody z mrazáku, přidala jsem 150 g erythritolu. Vařit do zhoustnutí.
-
Pak naplnit sklenice (důkladně umyté a suché), zavíčkovat a obrátit je dnem vzhůru na cca 10 minut. Poté otočit zpět. Džemy mám uložené v lednici.
Z tohoto množství jsem měla 5 malých skleniček (viz foto).
Makronutrienty
94%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 139 kJ | 329 kJ |
Kalorická hodnota | 33,3 kcal | 78,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,1 g
4,18 g |
28,7 g
9,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,21 SVJ | 2,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,258 g
0,013 g |
0,609 g
0,032 g |
Bílkoviny | 0,571 g | 1,35 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů