Jahodové řezy s želé
- 4h:15m
- 24 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Evropská
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Posvícení
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vánoce
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
cukr krupice | 180 g |
polohrubá mouka pšeničná | 150 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 sáčku |
olej | 6 lžic |
šlehačka, rostlinná alternativa | 500 g |
voda vlažná | 125 ml |
cukr moučka | 1 lžíce |
jahody | 500 g |
želé cukrárenské červené | 10 g |
voda | 500 ml |
cukr krupice | 1 lžíce |
ztužovač šlehačky | 100 g |
Postup přípravy
-
Těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
-
Náplň: Ušleháme šlehačku, přisladíme podle chuti a přišleháme Zeesan rozmíchaný ve vodě. Hned naneseme na upečený piškot.
-
Náplň poklademe nakrájenými jahodami a zalijeme želatinou připravenou podle návodu. Necháme ztuhnout a pak případně dozdobíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů