Jahodové řezy s želé

Dagmar Kazdová

Jahodové řezy s želé

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 6 kusů
cukr krupice 180 g
polohrubá mouka pšeničná 150 g
kypřící prášek do pečiva 0,5 sáčku
olej 6 lžic
šlehačka, rostlinná alternativa 500 g
voda vlažná 125 ml
cukr moučka 1 lžíce
jahody 500 g
želé cukrárenské červené 10 g
voda 500 ml
cukr krupice 1 lžíce
ztužovač šlehačky 100 g

Postup přípravy

  1. Těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.

  2. Náplň: Ušleháme šlehačku, přisladíme podle chuti a přišleháme Zeesan rozmíchaný ve vodě. Hned naneseme na upečený piškot.

  3. Náplň poklademe nakrájenými jahodami a zalijeme želatinou připravenou podle návodu. Necháme ztuhnout a pak případně dozdobíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů