
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
300 g |
300 g |
250 g |
250 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a povaříme doměkka. Vodu slijeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
-
Kulaté formičky vyložíme po obvodu papírem a dáme je na prkénko nebo tácek. Do formiček vlijeme hmotu a necháme do druhého dne v lednici.
Tvaroh dáme do vyšší misky a vlijeme smetanu a ušleháme .
Dortíčky opatrně vyjmeme a ozdobíme.
Makronutrienty
47%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 900 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,4 g
7,46 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,74 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
8,45 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 5,22 g | 0 g |
Sůl | 0,082 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů