
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
300 g |
300 g |
250 g |
250 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a povaříme doměkka. Vodu slijeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
-
Kulaté formičky vyložíme po obvodu papírem a dáme je na prkénko nebo tácek. Do formiček vlijeme hmotu a necháme do druhého dne v lednici.
Tvaroh dáme do vyšší misky a vlijeme smetanu a ušleháme .
Dortíčky opatrně vyjmeme a ozdobíme.
Makronutrienty
49%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 876 kJ | 2 304 kJ |
Kalorická hodnota | 209 kcal | 551 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,2 g
7,74 g |
48 g
20,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,82 SVJ | 4,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
7,75 g |
34,9 g
20,4 g |
Bílkoviny | 5,4 g | 14,2 g |
Sůl | 0,081 g | 0,214 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů