Taky se vám zdá, že jakmile je někde jahoda, vypadá jídlo mnohem lákavěji? Jenže v tomto receptu jsou ukrytá také jablíčka.
- 45m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
hladká mouka špaldová celozrnná 40 g |
40 g |
25 g |
25 g |
1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na ozdobu | |
100 g |
100 g |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience dáme do misky a smícháme v celistvou hmotu. Zapékací mističky vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto do nich rovnoměrně rozdělíme. Dáme do trouby rozehřáté na 180 stupňů asi na 25 minut (zkusíme špejlí).
-
Jakmile máme upečeno, vytáhneme a necháme chvíli odležet. Poté vyklopíme a necháme zcela vychládnout.
-
Před podáváním ušleháme šlehačku. Dortíčky rozkrojíme na půlky, spodní část potřeme šlehačkou, naskládáme na ni nakrájené jahody a přiklopíme druhou půlkou. Dozdobíme také na povrchu. Dobrou chuť.
Makronutrienty
60%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 695 kJ | 1 929 kJ |
Kalorická hodnota | 166 kcal | 461 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,4 g
2,98 g |
53,7 g
8,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,94 SVJ | 5,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,71 g
6,85 g |
26,9 g
19 g |
Bílkoviny | 2,95 g | 8,17 g |
Sůl | 0,134 g | 0,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů