ITALSKÝ CITRONOVÝ DORT Z RICOTTY

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

ITALSKÝ CITRONOVÝ DORT Z RICOTTY

Nadýchaný, svěží ... prostě úžasný na léto :-)!

https://www.lowcarbmaven.com/lemon-ricotta-cake/

Postup přípravy

  1. Předehřát troubu na 160 °C. Připravit menší dortovou formu (23 cm) a na dno dat pečící papír. Všechny suché ingredience dát do mísy a pořádně promíchat. Ručním mixérem vyšlehat změklé máslo, sladidlo a vanilku. Postupně na střídačku přidávat vejce a suchou směs, vždy prošlehat, dokud nejsou všechny suroviny krásně smichané. Pomocí stěrky nalít do připravené formy.

  2. Péct 40-50 min (Zkusit špejlí). Nechat vychladnout, vyndat z formy a ozdobit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte