Typická pochoutka v čase zabíjaček, od Janky Folkové, děkujeme :)
- 1h:30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
800 g |
800 g |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Uvařila jsem přední (malé) koleno a kousek bůčku ( lžička soli, bobkový list, lžička kuliček pepře, cibule i se slupkou, asi 2 l vody - vařila jsem v tlakáči něco přes hodinu).
Čistého masa bylo 40 dkg, kůže 25 dkg, hrnek vývaru. Kůže jsem rozmixovala s vývarem, maso překrájela na větší kousky, vše promíchala v míse a nalila do formy.
-
Dáme ztuhnout přes noc do lednice, servírujeme s octem a cibulí :)
Makronutrienty
2%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 916 kJ | 1 991 kJ |
Kalorická hodnota | 219 kcal | 476 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,782 g
0,293 g |
1,7 g
0,637 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,078 SVJ | 0,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,5 g
5,23 g |
37,9 g
11,4 g |
Bílkoviny | 15,3 g | 33,2 g |
Sůl | 0,738 g | 1,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů