Hokkaido koláčik
Ako ste si mohli prečítať, jeho hlavnou surovinou je tekvica hokkaido - tak jednoduchá na prípravu akejkoľvek, či už sladkej alebo slanej dobrotky :) Hokkaido totižto narozdiel od maslovej tekvice nemúsite šúpať :) Viacerí možno ešte stále máte predsudky pred pridávaním takých surovín, medzi ktoré patrí i tekvica, do pečenia, no výsledok vás skutočne milo prekvapí :)
- 40m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 350 g |
polohrubá mouka | 350 g |
vajíčka | 4 kusy |
cukr třtinový | 100 g |
cukr moučka | 50 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
olej řepkový | 200 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku | 150 ml |
rozinky sušené | 2 hrsti |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
skořice mletá | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
marmeláda meruňková, džem | 200 g |
Postup přípravy
-
Tekvicu postrúhame na hrubom strúhadle. Žĺtky šlaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme vanilkový extrakt, škoricu a olej.
-
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vaječnej zmesi. Pridáme postrúhanú tekvicu, hrozienka namočené do rumu a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov a trstinového cukru.
-
Cesto dáme na vymastený plech alebo na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v rúrema 180 stupňov 30 minút.
-
Vychladnutý koláč môžeme potrieť napríklad marhuľovým džemom, je skvelý aj na raňajky ku kávičke či čaju :) Ak sa chceme trošku pohrať s tvarom koláča, môžeme si napríklad pomocou formičiek spraviť aj takýto halloweensky koláč :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů