HERMELÍN V LÍSTKOVOM CESTE
Rychlé, výborný nápad! děkujeme @Mimarecepty
- 35m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
těsto listové | 1 kus |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 2 kusy |
rajčata | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
len, lněné semínko | 10 g |
Postup přípravy
-
Cesto si rozdelím na polovicu a do stredu cesta dám syr, ktorý som si ešte rozkrojila a vložila hrubší plátok paradajky, posolím okorením, a cesto zviniem na takto pripravený syr, okraje cesta si dobre potriem s rozšľahaným vajičkom a potom aj celé cesto potriem vajkom a posypem ľanovými semienkami, vrch cesta ešte posolim.
-
Pečiem na pečiacom papieri (použila som papier, v ktorom bolo zabalené lístkové cesto) pri 180° 30 minút. Podávam zo zeleninovým šalátom. Vcelku rýchle, nenáročné, sýte a chutné jedlo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů