
Oblíbená pochoutka - lowcarb verze od Věry Husákové :), děkujeme !
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hamburger | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
Housky - 2 kusy | |
60 g |
60 g |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Vše promíchám a nechám odležet, pak vytvaruji a na pánvi nebo grilu peču z každé strany 7 minut, ke konci dám plátek sýru.
-
Tvaroh smíchám se žloutkem, vmíchám ušlehaný sníh, bylinky, sůl a prášek do pečiva, na pečící papír udělám dvě hromádky, posypu kmínem nebo sezamem a peču na 150°C 15-20minut.
-
Dýni hokaido nakrájím na hranolky, pokapu olivovým olejem, posypu uzenou paprikou, osolím, promíchám a peču na 180°C 15minut.
-
Dokončení: Jednu housku potřu 1 lžičkou majonézy smíchanou se lžičkou dijonské hořčice, obložím salátem, dám hamburger, kečup slazený stévií, cibuli, rajče, okurku a přiklopím.
Makronutrienty
4%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 770 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,19 g
0,78 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,119 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
6,57 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 15,7 g | 0 g |
Sůl | 1,51 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů