Moje verze gulášové polévky v LC verzi.
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 stonek |
1 stonek |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 litr |
1 litr |
1 svazek |
1 svazek |
Postup přípravy
-
Mleté maso a cibuli jsem orestovala na sádle, přidala jsem sůl, sladkou i pálivou papriku (já jsem použila mraženou papričku habanero). V této fázi jsem vše vložila do pomalého hrnce, ale pokud ho nemáte, poslouží i běžný hrnec. Podlila jsem vodou a postupně jsem přidala ostatní nakrájenou zeleninu. Jen cuketu jsem oloupala a ponechala vcelku. V pomalém hrnci jsem vařila cca 6 hodin na nejnižší stupeň, na běžném sporáku stačí hodina. Potom jsem vyndala cuketu i s částí tekutiny jsem ji rozmixovala dohladka a vrátila zpět. Na talíři jsem polévku ozdobila nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť
Makronutrienty
20%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 268 kJ | 1 579 kJ |
Kalorická hodnota | 64,1 kcal | 377 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,22 g
0,81 g |
13,1 g
4,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,222 SVJ | 1,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,25 g
2,17 g |
25 g
12,8 g |
Bílkoviny | 4,89 g | 28,8 g |
Sůl | 0,847 g | 4,99 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů