Grilovaná cuketa a dýně

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Grilovaná cuketa a dýně

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 300 g
cuketa 300 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs bylinková 1 lžička
zázvor sušený mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na hranolky cca 2x 2 cm. Každý hranolek musí mít slupku.

  2. Dýni osolíme a posypeme zázvorem. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu. Cuketu osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami podle chuti. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.

  3. Cuketu i dýni poskládáme na pečící papír. U cukety dbáme na to, aby vždy ležela slupkou dolů. Jinak by se lepila. Grilujeme v troubě rozpálené na nejvyšší stupeň cca 15 minut, až je zelenina měkká a mírně opečená.

  4. TipServírujeme samostatně s jogurtovým dipem nebo jako přílohu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů