Grilovaná cuketa a dýně
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 300 g |
cuketa | 300 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs bylinková | 1 lžička |
zázvor sušený mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na hranolky cca 2x 2 cm. Každý hranolek musí mít slupku.
-
Dýni osolíme a posypeme zázvorem. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu. Cuketu osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami podle chuti. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.
-
Cuketu i dýni poskládáme na pečící papír. U cukety dbáme na to, aby vždy ležela slupkou dolů. Jinak by se lepila. Grilujeme v troubě rozpálené na nejvyšší stupeň cca 15 minut, až je zelenina měkká a mírně opečená.
-
TipServírujeme samostatně s jogurtovým dipem nebo jako přílohu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů