Fenyklový salát s dresinkem z kozího sýra

1001 Voyages Gourmands

Křupavý fenykl, jablka a ořechy v krémovém kozím sýru s nádechem medu a jablečného octa, doprovázený jemným polníčkem.

Fenyklový salát s dresinkem z kozího sýra

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
čerstvý sýr kozí 150 g
ocet jablečný 2 lžíce
šťáva jablečná, mošt 4 lžíce
med včelí 2 lžičky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
fenykl čerstvý, bulva 200 g
jablka 2 kusy
polníček 100 g
ořechy vlašské 1 hrst

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme zálivku. Kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme jablečný džus, ocet, med a dobře promícháme do hladka metlou. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Omyjeme fenykl, odsekneme zelené výhonky (ponecháme pouze vlásky, které nasekáme a dáme stranou). Tělo fenyklu rozkrojíme na půl, vykrojíme a vyhodíme tvrdé srdíčko a zbylý fenykl nasekáme na tenké proužky. Omyjeme jablka, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky. Fenykl a jablka promícháme se zálivkou a dáme na 15 minut odpočinout do lednice.

  3. Na každý talíř rozprostřeme listy polníčku a na ně nandáme porci fenyklu a jablek. Posypeme zelenými fenyklovými vlásky a ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů