Fenyklový salát s dresinkem z kozího sýra
Křupavý fenykl, jablka a ořechy v krémovém kozím sýru s nádechem medu a jablečného octa, doprovázený jemným polníčkem.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Párty
- Primal
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čerstvý sýr kozí | 150 g |
ocet jablečný | 2 lžíce |
šťáva jablečná, mošt | 4 lžíce |
med včelí | 2 lžičky |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
fenykl čerstvý, bulva | 200 g |
jablka | 2 kusy |
polníček | 100 g |
ořechy vlašské | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme zálivku. Kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme jablečný džus, ocet, med a dobře promícháme do hladka metlou. Dochutíme solí a pepřem.
-
Omyjeme fenykl, odsekneme zelené výhonky (ponecháme pouze vlásky, které nasekáme a dáme stranou). Tělo fenyklu rozkrojíme na půl, vykrojíme a vyhodíme tvrdé srdíčko a zbylý fenykl nasekáme na tenké proužky. Omyjeme jablka, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky. Fenykl a jablka promícháme se zálivkou a dáme na 15 minut odpočinout do lednice.
-
Na každý talíř rozprostřeme listy polníčku a na ně nandáme porci fenyklu a jablek. Posypeme zelenými fenyklovými vlásky a ořechy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů