Dneska pro vás máme super recept na wafle (nebo vafle, jak chcete:), do kterého můžete nenápadně schovat spoustu dobrých věcí - třeba právě luštěniny. V tomto případě sterilované fazole.
- 30m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
jedna plechovka 400g 260 g |
260 g |
120 g |
120 g |
2 kusy |
2 kusy |
60 ml |
60 ml |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Sterilované fazole slijte a propláchněte. Sypké suroviny nejprve smíchejte. Potom vše vložte do mixéru a zpracujte na hladké, lepivé těsto. Opékejte v přístroji na přípravu wafle do zlatova. Variantně, můžete použít i pánev na palačinky:)
Záměny: Můžete použít i klasické, dopředu a do měkka uvařené fazole místo sterilovaných. Stejně tak můžete použít i jiné luštěniny, které vám například zbyly z vaření - cizrnu, červenou čočku atd. Vodu můžete v receptu zaměnit za jinou tekutinu - např. rostlinné nebo opravdové mléko či podmáslí. Stejně tak olivový olej může být nahrazen ghí, máslem nebo třeba kokosovým olejem - tak jak to máte rádi.
Pokud děláte waffle na sladko, použijte vanilkový extrakt. Jinak je ale můžete udělat i slané - i tak jsou výborné. V tom případě přidejte 0,5 lžičky soli a libovolné koření - bylinky, česnek, římský kmín nebo koriandr... fantazii se meze nekladou:)
Makronutrienty
54%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 959 kJ | 976 kJ |
Kalorická hodnota | 229 kcal | 233 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,7 g
0,397 g |
24,1 g
0,404 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,37 SVJ | 2,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
2,12 g |
12,2 g
2,16 g |
Bílkoviny | 7,95 g | 8,09 g |
Sůl | 0,635 g | 0,646 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů