Připravte si chutné bulky z sterilovaných fazolí, které jsou nejen zdravé, ale i velmi snadné a dobré. Bulky jsou super nejen na rychlou svačinu, ale také třeba jako příloha ke grilování.
- 58m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
240 g |
240 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 5 lžic |
5 lžic |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Recept: Nejprve sceďte sterilované fazole – 240 g odpovídá jedné 400g konzervě. Všechny suché ingredience dejte do kuchyňského robotu a pomocí několika pulzů je rozmixujte na jemný prášek. Přidejte fazole a vejce a mixujte, dokud nezískáte hladké těsto. Z těsta vytvarujte malé bulky a pokud chcete, můžete je ozdobit semínky, jako jsou sezam, mák nebo kmín.
Bulky umístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Během pečení se bulky nafouknou, zezlátnou a na dotek budou pohyblivé na papíru – to znamená, že jsou hotové. Bulky lze také upéct ve větším množství a zamrazit. V tom případě doporučuji připravit více menších kousků pro lepší manipulaci a skladování.
Makronutrienty
56%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 523 kJ | 334 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 79,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,4 g
0,296 g |
9,18 g
0,189 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,44 SVJ | 0,918 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,98 g
0,953 g |
1,9 g
0,608 g |
Bílkoviny | 8,4 g | 5,36 g |
Sůl | 2,49 g | 1,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů