Tento lowcarb chleba je výborný, chutný a hodně podobný běžnému pečivu.
Děkujeme Zuzce Causeway za krásný recept :)
- 1h
- 14 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
5 lžic |
5 lžic |
3 lžíce |
3 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dyni očistit, nakrájet a dát vařit. Hotovou rozmixujeme a nechá me vychladnout. Do vychladlé dýně přidáme vajíčka, mléko a ušleháme.
Přidáme veškeré suché ingredience a těsto necháme asi 20 minut odpočívat.
-
Mezitím si zapneme troubu na 180°C .Až je těsto odpočaté, dáme do formy na chlebík s pečícím papírem a dáme péct tak na 30 minut.
Chleba je moc dobrý, není mokrý.
Makronutrienty
35%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 814 kJ | 394 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 94,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,4 g
1,48 g |
5,54 g
0,718 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,14 SVJ | 0,554 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
1,84 g |
6,38 g
0,888 g |
Bílkoviny | 8,51 g | 4,12 g |
Sůl | 1,26 g | 0,612 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů