Dýňovo cuketová polévka
- 15m
- 5 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
dýně | 0,5 kusu |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
hraška na zahušťování | 1 lžíce |
vývar zeleninový domácí | 800 ml |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme, nakrájíme na měsíčky, cuketu nakrájíme na nudličky, cibulku na kolečka.
-
Zalijeme vývarem a vaříme 5 minut, zahustíme Hraškou rozmíchanou v trošce studené vody, solíme a povaříme. Nakonec do polévky vložíme nakrájenou petrželovou nať.
-
Místo Hrašky můžeme použít na zahuštění hladkou mouku, ale s Hraškou polévka chutná víc po zelenině a je lehčí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů