Dýňovo cuketová polévka

Jídelní plán

Dýňovo cuketová polévka

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
dýně 0,5 kusu
cibulka jarní, sečka 1 kus
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sůl 1 lžička
hraška na zahušťování 1 lžíce
vývar zeleninový domácí 800 ml

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme, nakrájíme na měsíčky, cuketu nakrájíme na nudličky, cibulku na kolečka.

  2. Zalijeme vývarem a vaříme 5 minut, zahustíme Hraškou rozmíchanou v trošce studené vody, solíme a povaříme. Nakonec do polévky vložíme nakrájenou petrželovou nať.

  3. Místo Hrašky můžeme použít na zahuštění hladkou mouku, ale s Hraškou polévka chutná víc po zelenině a je lehčí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů