Tyto nízkosacharidové (lowcarb) placičky jsou výborný a zdravý oběd i pro malé děti - děkujeme Lucii Hamzové za recept:)
- 40m
- 4 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
10 g |
10 g |
80 g |
80 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 špetky |
0,5 špetky |
na smažení 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Dýni si vydlabeme, nakrájíme i se slupkou na kostky, uvaříme ve slané vodě a rozmačkáme vidličkou.
-
Přidáme vše ostatní, na pánev utvoříme placičky a smažíme na sádle dozlatova.
Makronutrienty
23%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 561 kJ | 1 025 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 245 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,24 g
2,3 g |
9,57 g
4,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,524 SVJ | 0,957 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,79 g
4,31 g |
16,1 g
7,89 g |
Bílkoviny | 8,54 g | 15,6 g |
Sůl | 1,14 g | 2,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů