Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem

Na jaře je nejvyšší čas začít likvidovat poslední zbytky z mrazáku, aby bylo místo na další sezónu. A tak jsem vytáhla dýňové pyré a borůvky a byla z toho výtečná snídaně.

Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýňové pyré 100 g
vajíčka 1 kus
bílý jogurt 70 g
ovesné vločky jemné 50 g
banány 0,5 kusu
kypřící prášek do pečiva 1 špetka
mražené borůvky 50 g
sirup agávový 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Do vyšší nádoby dejte všechny ingredience, banán pokrájejte na kousky. Tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladkého těsta. Rozpalte si kontaktní gril a lžící tvořte minilívanečky, které opečte z každé strany cca minutu.

  2. Jakmile budou krásně zlatavé, přendejte na talíř a dopečte stejným způsobem i zbytek těsta. Mezitím si do malého rendlíčku nasypte borůvky a podlejte je troškou vody. Nechte na sporáku ohřát tak, aby se voda částečně zredukovala a zůstala spíše sirupovitá hmota (trvá to pár minut).

  3. Pak už jen lívanečky pěkně naskládejte na talíř, zakápněte agáve sirupem a polejte horkými borůvkami. Dobrou chuť.

    Pak už jen lívanečky pěkně naskládejte na talíř, zakápněte agáve sirupem a polejte horkými borůvkami. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů