Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem
Na jaře je nejvyšší čas začít likvidovat poslední zbytky z mrazáku, aby bylo místo na další sezónu. A tak jsem vytáhla dýňové pyré a borůvky a byla z toho výtečná snídaně.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýňové pyré | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
bílý jogurt | 70 g |
ovesné vločky jemné | 50 g |
banány | 0,5 kusu |
kypřící prášek do pečiva | 1 špetka |
mražené borůvky | 50 g |
sirup agávový | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Do vyšší nádoby dejte všechny ingredience, banán pokrájejte na kousky. Tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladkého těsta. Rozpalte si kontaktní gril a lžící tvořte minilívanečky, které opečte z každé strany cca minutu.
-
Jakmile budou krásně zlatavé, přendejte na talíř a dopečte stejným způsobem i zbytek těsta. Mezitím si do malého rendlíčku nasypte borůvky a podlejte je troškou vody. Nechte na sporáku ohřát tak, aby se voda částečně zredukovala a zůstala spíše sirupovitá hmota (trvá to pár minut).
-
Pak už jen lívanečky pěkně naskládejte na talíř, zakápněte agáve sirupem a polejte horkými borůvkami. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů