Úžasná a jednoduchá příloha k čemukoliv:) Krásně barevná a moc dobrá...
- 15m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
200 ml |
200 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 snítka |
1 snítka |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme od jadérek. Rozkrájíme na větší kostky a ve troše vody udusíme se smetanou. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Jakmile je dýně měkká, rozmačkáme ji jako brambory nebo rozmixujeme na pyré.
-
Na pánvi na sucho opražíme vlašské ořechy. Potom přidáme lžičku sádla a na ní do křupava opražíme lísky šalvěje.
Ořechy i šalvějí posypeme hotovou dýni a zakápneme oříškovým olejem.
Makronutrienty
34%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 490 kJ | 955 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 228 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,01 g
2,7 g |
11,7 g
5,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,601 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,3 g
4,02 g |
20 g
7,83 g |
Bílkoviny | 1,58 g | 3,08 g |
Sůl | 0,531 g | 1,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů