Duhový borůvkový nepečenýdort bez lepku, laktózy a vajec

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Duhový borůvkový nepečenýdort bez lepku, laktózy a vajec

Postup přípravy

  1. Sušenky rozmixujeme, přidáme nastrouhaný studený tuk. Vytvoříme drobenkové těstíčko, které upěchujeme na dno formy. Dáme krátce vychladit.

  2. Vyšleháme si suroviny na krém světlý a krém tmavý. Plátky želatiny pro každou krémovou vrstvu si namočíme do studené vody a necháme nabobtnat cca 5- 10 minut, krátce svaříme dle návodu, necháme zchladnout a přidáme lžici krémové hmoty. Želatinový základ rozmícháme a přidáme do celého objemu světlého nebo tmavého krému. Na sušenkový základ vlijeme jednu vrstvu, dáme krátce do mrazáku a až ztuhne, vlijeme opatrně druhou krémovou vrstvu, dáme krátce ztuhnout.

  3. Na želé ovoce rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto, abychom se zbavili peciček apod.., dosladíme a přidáme citrónovou šťávu a opět zpevníme želatinou nebo agarem viz. bodč.2. Želé vlijeme na krémovou vrstvu dortíku a necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.

  4. Před podáváním dort uvolníme z boků formy pomocí kulatého nože, opatrně odstraníme boční formu a dozdobíme čerstvým ovocem, bylinkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte