Drobenkový bleskový koláč s blumami
Báječný, rychlý, vláčný...s jakýmkoliv ovocem....zkuste:)
- 40m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 1 kus |
cukr krupice | 0,5 hrnku |
zakysaná smetana | 200 g |
polohrubá mouka špaldová | 1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
hrubá mouka pšeničná | 6 lžic |
cukr moučka | 3 lžíce |
máslo | 3 lžíce |
blumy | 10 kusů |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na drobenku propracujte prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm nebo plech s vyššími okraji vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
-
V míse utřete vejce s cukrem do světla, vmíchejte smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Těsto opatrně roztáhněte pomocí stěrky po celé ploše formy, poklaďte je rovnoměrně ovocem - banánem a rybízem - a nakonec na ně rozprostřete drobenku. Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá.
-
Pokud použijete rybíz, přidejte lžíci cukru do drobenky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů