Drobenkový bleskový koláč s blumami

Luci

Báječný, rychlý, vláčný...s jakýmkoliv ovocem....zkuste:)

Drobenkový bleskový koláč s blumami

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vajíčka 1 kus
cukr krupice 0,5 hrnku
zakysaná smetana 200 g
polohrubá mouka špaldová 1 hrnek
kypřící prášek do pečiva 1 kus
skořice mletá 1 lžička
hrubá mouka pšeničná 6 lžic
cukr moučka 3 lžíce
máslo 3 lžíce
blumy 10 kusů

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na drobenku propracujte prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm nebo plech s vyššími okraji vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

  2. V míse utřete vejce s cukrem do světla, vmíchejte smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Těsto opatrně roztáhněte pomocí stěrky po celé ploše formy, poklaďte je rovnoměrně ovocem - banánem a rybízem - a nakonec na ně rozprostřete drobenku. Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá.

  3. Pokud použijete rybíz, přidejte lžíci cukru do drobenky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů