Korpus na dort - na dortovou formu průměru 24cm
- 2h:35m
- 16 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
240 g |
240 g |
6 lžic |
6 lžic |
1 špetka |
1 špetka |
220 g |
220 g |
kakaový prášek, holandské kakao 20 g |
20 g |
Krém 1 | |
750 ml |
750 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
230 g |
230 g |
Krém 2 | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Poleva | |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Bílky s cukrem mixovat robotem na max, až je to hodně tuhé. Pak přidávat po lžicích olej, žloutek po žloutku a stále mixovat na nižší výkon. Ručně přimícháme mouku. Pečeme na 180st. 45 minut.
-
Druhý korpus jsem dělala světlý ze 4 vajec.
-
Ze všech uvedených surovin uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlého přimixujeme 1 necelé máslo /pokojové teploty/.
-
Ušlehat šlehačku, zašlehat z lehka mascarpone a cukr a ochucovací pastu
-
200ml smetany ke šlehání nechat přejít varem, odstavit, do toho nalámat 200g čoko na vaření a rozmíchat do hladka.
Makronutrienty
47%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 456 kJ | 2 654 kJ |
Kalorická hodnota | 348 kcal | 634 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27 g
13,8 g |
49,2 g
25,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,7 SVJ | 4,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,8 g
11,8 g |
45,2 g
21,5 g |
Bílkoviny | 5,67 g | 10,3 g |
Sůl | 0,143 g | 0,261 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů