- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
690 g |
690 g |
150 ml |
150 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
5 g |
5 g |
baby Bonduelle 200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Domácí vepřová šunka s baby žampiony
-
Po 20min směs jemné zbělá, je to uvolněním bílkoviny. Prendam do misky a opatrně vmicham žampiony. Takto připravenou směs dám do sackem vyloženého sunkovaru, pakrat s ním bouchnu, abych uvolnila bublinky, saxek zamotam a sunkovar uzavru, dám na 48hod do lednice.
-
Po 48hod dám do hrnce s vodou, vidu privedu na teplotu 75C, tu udržují a varim 1,5hodiny, vyndam a necham úplně vychladnout a pak až vyndavam.
Makronutrienty
10%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 724 kJ | 762 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 182 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,78 g
1,24 g |
2,93 g
1,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,278 SVJ | 0,293 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
3,26 g |
13,1 g
3,43 g |
Bílkoviny | 12,7 g | 13,4 g |
Sůl | 1,24 g | 1,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů