Domácí ghee
Ghee je výborný tuk. Má vysoký bod zakouření (250 °C) a dlouhou, až roční trvanlivost. Skladovat ho můžete jak v lednici, tak ve spíži
- 15m
- 30 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 500 g |
Postup přípravy
-
Máslo rozpustíme v menším kastrůlku a udržujeme u bodu varu. Zatímco nám máslíčko probublává, sbíráme pěnu, která se nám tvoří na hladině. Jedná se o uvolněnou bílkovinu. Ve chvíli, kdy už se nám pěna netvoří, máslo začne být lehce průhledné a mít zlatavou barvu máme hotovo. V tento moment ghee přecedíme přes plátýnko.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů