Úžasná lowcarb dobrota! Tuto čokoládu dělám léta a je hodně variabilní, vždy ji upravím podle toho, komu je primárně určená, někdo rád více hořkou, někdo sladší.
Děkujeme Táně Liškové za skvělý tip :)
- 10m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Čokoláda | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
máslo z lískových oříšků, krém 1 lžíce másla Vanilkový rohlíček 20 g |
20 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
20 g |
20 g |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny smícháme a ve vodní lázni zahřejeme, dokud nezískáme tuhou lesklou hmotu. Necháme ztuhnout v lednici a následně krájíme na tvary dle vlastní chuti. Úžasná mlska, která doplní hořčík a opravdu zasytí. Nemusíte ji vynechávat, ani když hubnete 🙂
Makronutrienty
46%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 2 412 kJ | 373 kJ |
| Kalorická hodnota | 577 kcal | 89,1 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
42,9 g
23,4 g |
6,63 g
3,61 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,29 SVJ | 0,663 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
43,4 g
23,1 g |
6,7 g
3,57 g |
| Bílkoviny | 7,95 g | 1,23 g |
| Sůl | 1,91 g | 0,295 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














