Dezert z dýně Hokaido!! Výborný LOW CARB Dezert ke kávě!

Food by Heart

Dezert z dýně Hokkaido nás mile překvapil!!

Dezert z dýně Hokaido!! Výborný LOW CARB Dezert ke kávě!

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
dýňové pyré 300 g
mandle mleté 100 g
ořechy vlašské mleté 100 g
mouka kokosová 20 g
skořice mletá 1 lžička
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
vejce slepičí střední, m 2 kusy
máslo čerstvé 50 g
vanilkový extrakt 2 ml
kokosové mléko 50 ml
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
máslo čerstvé 2 lžíce
čokoláda hořká, 80 - 90% 50 g
ořechy vlašské 10 g
ořechy lískové 10 g
mandle drcené 10 g
kokos sušený, chipsy 5 g
dýňová semínka 5 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka. Pro jemnější pyré můžete dýni oškrábat ale není to nutné, dá se použít i se slupkou. Nákrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Potom zcedíme vodu a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré.V míse smícháme všechny ingredience: 300g dýňového pyré , 100 g mandlové mouky , 100g rozemletých vlašských nebo jiných ořechů , 20 g kokosové mouky , 1-2 lžičky kypřícího prášku , 2 vejce , 50 g másla nebo kokosového oleje , 40 ml kokosového mléka , lžička vanilkového extraktu , lžička skořice. Můžete přisladit sladidlem dle diety ale není to nutné, je dobrý i bez toho. 2/3 vzniklé směsi nalijeme do formy, může být forma hranatá nebo třeba na bábovku. Do zbylého těsta přimícháme lžíci kakaa a nalijeme do formy , tím nám vznikne dvoubarevný chlebík.Pečeme v troubě na 170°C cca 30-40 minut . Po vychladnutí polejeme polevou , kterou si připravíme z másla a vysokoprocentní čokolády.Navrch posypeme oříšky , semínky , kokosem :-) U nás do večera zmizel , chutnal celé rodině:-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů