Rada skúšam rôzne zahraničné recepty, a preto som sa nechala inšpirovať tentokrát z Dánska.
- 40m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
cesto | |
---|---|
300 g |
300 g |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 g |
200 g |
1 kg |
1 kg |
náplň | |
200 g |
200 g |
na zdobenie | |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame na hladké cesto
cesto zabalíme a necháme odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu
rúru predohrejeme na 180°C, horný a spodný ohrev
-
vychladené krehké cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 4-5 mm široký plát
vykrojíme párny počet sušienok v tvare kruhu a umiestnime ich na plech
pečieme cca. 7-10 minút, koliečka by sa nemali začať sfarbovať do zlata
-
medzitým prepasírujeme malinovu marmeládu cez husté sitko, aby sme odstránili jadierka
pokiaľ vám ale jadierka nevadia tak tento krok pokojne vynechajte
vychladnuté kolieska zlepujeme pomocou marmelády
-
polevu pripravíme zmiešaním cukru s vodou
potrieme malinové toliare a rýchlo ich ozdobíme cukrovým posypom
ja som použila práškový trstinový cukor a preto je poleva mierne hnedá, ak použijete biely cukor tak poleva bude bledšia
Makronutrienty
69%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 267 kJ | 1 555 kJ |
Kalorická hodnota | 303 kcal | 372 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
41,8 g
26,9 g |
51,3 g
33,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,18 SVJ | 5,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
5,42 g |
14,3 g
6,65 g |
Bílkoviny | 7,36 g | 9,03 g |
Sůl | 0,286 g | 0,351 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů