Cuketový perník - LC

Vynikajíci lowcarb dezert, voní skořicí a babiččiným perníkem... Inspirace receptem Lady Michové, děkujeme :), s malými obměnami upekl tento Jozef Kabát :)

Cuketový perník - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
cuketa 600 g
mandlová mouka 150 g
mouka kokosová 40 g
mouka z vlašských ořechů 110 g
ořechy vlašské 100 g
kokosový olej 60 g
erythritol, sukrin 70 g
vejce slepičí velké, l 6 kusů
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g
guarová guma 1 lžička
skořice mletá 3 lžičky
kořenicí směs perníkové koření 20 g
sůl 2 lžičky
čokoláda hořká, 70 - 85% 150 g
erythritol, sukrin 4 lžičky
máslo čerstvé 40 g
smetana ke šlehání, šlehačka 150 ml
kokos sušený, strouhaný 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem nastrouhal nahrubo cuketu, lehce osolil, nechal 15 minut vyplakat a vymačkal šťávu. Rozehřál kokosový olej a nechal chladnout. Vyšlehal jsem vejce s erythritolem do pěny (musí se šlehat několik minut), přidal olej a cuketu. Ořechy jsem v sekáčku nasekal a smíchal s ostatními suchými potravinami, přidal k vaječné směsi a dostatečně prošlehal, vyhnětl.

  2. Vzniklo mazlavé těsto, které jsem přendal do dortové formy a uhladil. Formu jsem měl 26 cm, na dno jsem dal pečící papír a stěny vymazal máslem. Pekl jsem na 180 °C 40 minut. Nechal jsem korpus vychladit, nožem oddělil stěny od formy a vyklopil, sloupl papír a zase vrátil celý do formy.

  3. V kastrůlku jsem rozehřál smetanu, máslo a erythritol a už bez dalšího zahřívání nasypal čokoládu. Ta se za stálého míchání rozhřála a zhoustla. Polil jsem čokoládou korpus, rozetřel, posypal kokosem a nechal přes noc chladit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů