Tento nízkosacharidový cheesecake má úžasnou čokoládovou chuť. Pokud nejste příznivci nízkosacharidového stravování, klidně si jej upečte také - jen místo xylitolu použijte trochu třtinového cukru. Já měla formu o průměru 17 cm. Můžete ho upéct také místo dortu, ozdobit krémem a ovocem, věřte, že bude všem chutnat.
- 2h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
Čokoládový krém | |
100 g |
100 g |
gervais, philadelphia 240 g |
240 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
40 g |
40 g |
Poleva | |
30 g |
30 g |
80 g |
80 g |
Postup přípravy
-
Vyndejte z lednice všechny ingredience alespoň jednu až dvě hodiny před přípravou koláče, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Do dortové formy dejte na dno pečící papír. Korpus - všechny suroviny důkladně promíchejte prsty a namačkejte do formy. Korpus předpečte cca 15 minut při 160C.
-
Rozehřejte čokoládu. Vyšlehejte sýr s jogurtem, přidejte vanilku, cukr, kakao. Nakonec lehce zašlehejte smetanu, vajíčko a vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
-
Směs nalijte do formy, důkladně zabalte spodní část formy alobalem a formu ponořte do nádoby s horkou vodou tak, aby byla forma ponořena cca 2 - 3 cm ve vodě a zároveň, aby voda nepřetekla nad alobalem. Pečení v páře zajistí tu správnou krémovou konzistenci čokoládového krému.
-
Pečte při teplotě 160C cca 55 - 60 minut. Poté troubu vypněte, pootevřete dvířka a cheesecake nechte ještě 1 hodinu v troubě.
-
Koláč vyndejte z trouby a polijte rozpuštěnou čokoládou, dejte do chladu ztuhnout. Krájejte nejlépe druhý den.
Makronutrienty
31%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 376 kJ | 1 405 kJ |
Kalorická hodnota | 329 kcal | 336 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,3 g
6,29 g |
16,7 g
6,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,63 SVJ | 1,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27 g
11,4 g |
27,6 g
11,6 g |
Bílkoviny | 9,13 g | 9,32 g |
Sůl | 0,269 g | 0,275 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů