Čokoládové TARTALETKY s ovocem a MASCARPONE!! Low carb!!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Čokoládové TARTALETKY s ovocem a MASCARPONE!!  Low carb!!!

Čokoládové tartaletky jsme pekli pro naše nejmenší a nejmilovanější a měli tak velký úspěch, že příšte je budeme dělat rovnou z dvojité dávky :-)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těsto na korpusy.

    Rozehřejeme v mikrovlnné troubě dvě kostičky čokolády 85% se dvěmi lžícemi másla. Přidáme 2 žloutky, 1PL sladidla, 130g mletých ořechů. My použili ořechy vlašské . Promícháme a přidáme 1PL kakaa a 2PL kokosové mouky. Nakonec vmícháme 2PL zakysané smetany.

    Těsto rozdělíme a natlačíme do formiček na tartaletky. Dno propícháme několikrát vidličkou , aby se nenafukovalo. Dáme péct do trouby na 180°C cca 10 - 15 min. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formiček.

    Krém si připravíme rozmixováním 1ks avokáda, sladidla, pár lístků čerstvé máty a citronové šťávy. Mixujeme dokud nevznikne hladký krém. Ten pak v míse smícháme s 250g mascarpone a 150g čerstvého sýru. Dáme vychladit do lednice.

    Pod krém si ještě připravíme rozvar z ovoce. V kastrůlku zahřejeme cca150 g ovoce ( jahody, maliny ), osladíme sladidlem přidáme 1dcl rumu a pro výraznější chuť můžeme přidat trošku chilli. Vaříme dokud se rum neodpaří a vznikne hustá skoro marmeláda.

    Po vychladnutí naplňíme košíčky rozvarem z ovoce a navrch nastříkáme krém z mascarpone. Na ozdobu použijeme maliny a třeba borůvky.

    Tak ať vám chutnají:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte