Čocková polévka

Skvělá čočková polévka, zasytí a zahřeje.

Čocková polévka

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
cibule 100 g
celer 100 g
mrkev 100 g
čočka zelená 300 g
párky 125 g
vývar zeleninový domácí 1 000 ml
sůl 0,5 lžičky
pepř černý 0,5 lžičky
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
petrželka, petrželová nať sušená 2 lžičky

Postup přípravy

  1. 1. Namočte čočku alespoň na hodinu do vody. Poté ji uvařte, sby změkla, ale nebyla příliš rozvařená. 2. Cibuli nakrájejte na kostičky a lehce osmahněte, aby jemně zezlátla. Poté přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a celer a opět lehce opečte. 3. Zalijte asi litrem vývaru (lze nahradit vodou a kvalitním bujónem). Chvíli povařte, aby zelenina změkla. Přidejte čočku (váha čočky ve výpisu surovin je po uvaření) a dle potřeby přilijte vodu na požadovanou konzistenci. Já mam raději polévky hustší. 4. Pridejte koření a bylinky a nakrájené a opečené párky z vysokým obsahem masa.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů