Čocková polévka
Skvělá čočková polévka, zasytí a zahřeje.
- 40m
- 8 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 100 g |
celer | 100 g |
mrkev | 100 g |
čočka zelená | 300 g |
párky | 125 g |
vývar zeleninový domácí | 1 000 ml |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý | 0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
petrželka, petrželová nať sušená | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
1. Namočte čočku alespoň na hodinu do vody. Poté ji uvařte, sby změkla, ale nebyla příliš rozvařená. 2. Cibuli nakrájejte na kostičky a lehce osmahněte, aby jemně zezlátla. Poté přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a celer a opět lehce opečte. 3. Zalijte asi litrem vývaru (lze nahradit vodou a kvalitním bujónem). Chvíli povařte, aby zelenina změkla. Přidejte čočku (váha čočky ve výpisu surovin je po uvaření) a dle potřeby přilijte vodu na požadovanou konzistenci. Já mam raději polévky hustší. 4. Pridejte koření a bylinky a nakrájené a opečené párky z vysokým obsahem masa.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů