Citronové bochánky
Vzhledem k tomu, že jsem nevěděla jako mouka dala jsem půl hladké a půl polohrubé ( lepší by byla asi pouze hladká). Snad podruhé v životě jsem dělala přepuštěné máslo. V příloze fotodokumentace. 3 kousky jsem vzala do práce a podělila 12 lidí ... Všem to chutnalo! Jediné připomínky byly, že je to takové sušší. To je pravda sice pravda, ale ke kávičce je to fakt dobrý. Není to ani moc sladký, citronem jsem do polevy nešetřila, takže byla řidší. Udělala jsem z dávky 16 šneků :-) Za vyzkoušení a komentář děkujeme paní Janě Balcaříkové :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 2 hrnky |
máslo přepuštěné, ghí | 0,25 hrnku |
cukr moučka | 120 g |
vajíčka | 3 kusy |
kypřící prášek do pečiva | 4 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžíce |
citrón | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
cukr moučka | 200 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
kořenicí pasta citrónová | 10 g |
mandle lupínky | 30 g |
Postup přípravy
-
Suroviny o pokojové teplotě! Vyšlehat máslo s cukrem do pěny, přidat po jednom vejce, zašlehat, potom kůru a van. extrakt. Sypké suroviny promíchat, přidat do máslové směsi, promíchat. Vychladit, i do druhého dne. Válet válečky tlusté jako prst, stočit do tvaru šnečí ulity.Péct cca 12 minut na 180°C.
-
Cukr utřít s citronem a extraktem. Pytlíkem nanést/namočit polevu na bochánky. Posypat sekanou mandlí. Nechat oschnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů