Citronové bochánky

Jabli

Vzhledem k tomu, že jsem nevěděla jako mouka dala jsem půl hladké a půl polohrubé ( lepší by byla asi pouze hladká). Snad podruhé v životě jsem dělala přepuštěné máslo. V příloze fotodokumentace. 3 kousky jsem vzala do práce a podělila 12 lidí ... Všem to chutnalo! Jediné připomínky byly, že je to takové sušší. To je pravda sice pravda, ale ke kávičce je to fakt dobrý. Není to ani moc sladký, citronem jsem do polevy nešetřila, takže byla řidší. Udělala jsem z dávky 16 šneků :-) Za vyzkoušení a komentář děkujeme paní Janě Balcaříkové :)

Citronové bochánky

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 2 hrnky
máslo přepuštěné, ghí 0,25 hrnku
cukr moučka 120 g
vajíčka 3 kusy
kypřící prášek do pečiva 4 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžíce
citrón 1 kus
sůl 1 špetka
cukr moučka 200 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
kořenicí pasta citrónová 10 g
mandle lupínky 30 g

Postup přípravy

  1. Suroviny o pokojové teplotě! Vyšlehat máslo s cukrem do pěny, přidat po jednom vejce, zašlehat, potom kůru a van. extrakt. Sypké suroviny promíchat, přidat do máslové směsi, promíchat. Vychladit, i do druhého dne. Válet válečky tlusté jako prst, stočit do tvaru šnečí ulity.Péct cca 12 minut na 180°C.

  2. Cukr utřít s citronem a extraktem. Pytlíkem nanést/namočit polevu na bochánky. Posypat sekanou mandlí. Nechat oschnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů