https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove
Kysané zelí a čirok, protizánětlivá dvojka... a aby to bylo i skvělé a chutné přidejte domácí sádlo a škvarky... už to nebude tak zdravé, ale skvostné...
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
250 ml |
250 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
100 g |
100 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Troubu vyhřejte na 200°C. Velký plech vymažeme sádlem. Sádlo do zelňáků si rozehřejeme v kastrůlku nebo v mikrovlnce. Posekáme zelí.
-
Mouku smícháme se škrobem, kořením, škvarky, zelím. Přidáme rozklepnuté vajíčko, teplou vodu a rozpuštěné sádlo. Všechno promícháme v lepivé těsto.
-
Rukou namočenou v teplé vodě rozprostřeme těsto p celé ploše plechu. Vrstva je vysoká cca 1 cm. Nožem vyznačíme v těstě mřížku na jednotlivé porce cca čtverce 5 x 5 cm.
-
Plech vložíme do trouby a necháme péct cca 30 - 40 minut do zlatohněda a křupava. Necháme na plechu vychladnout a odlamujeme jednotlivé čtverečky nebo si pomůžeme nožem. Jsou skvělé i několik dní, pokud to vydržíte.....
Makronutrienty
71%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 852 kJ | 321 kJ |
Kalorická hodnota | 204 kcal | 76,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31 g
1,47 g |
11,7 g
0,553 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,1 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,39 g
2,35 g |
2,4 g
0,883 g |
Bílkoviny | 6,51 g | 2,45 g |
Sůl | 1,73 g | 0,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů