
Výborné osvěžující jídlo pro letní horké dny
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 litr |
1 litr |
1 litr |
1 litr |
1 hrst |
1 hrst |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Vajíčka uvařím natvrdo a nechám vychladit.
-
Červenou řepu nakrájím na kostičky a uvařím v zeleninovém vývaru do měkka. Nechám vychladit.
-
Polovinu řepy odeberu, druhou polovinu rozmixuji ve vývaru. Přidám kefír, zbylou řepu a salátovou okurku nakrájenou na kostičky.
-
Ochutím nakrájeným koprem, dochutím octem, je možné přidat i jogurt, podle chuti a fantazie.
-
Na talíř naservíruji chlodnik, vajíčka, dozdobím koprem nebo petrželkou, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Makronutrienty
49%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 150 kJ | 1 156 kJ |
Kalorická hodnota | 35,9 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,64 g
2,71 g |
28,1 g
20,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,364 SVJ | 2,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,41 g
0,431 g |
10,9 g
3,32 g |
Bílkoviny | 2,44 g | 18,8 g |
Sůl | 0,357 g | 2,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů