Chlebové placky (flatbread) - LC

Laduš

Chlebové placky (flatbread) - LC

Pokud jste na LC a máte rádi wrapy, ovšem ne vždy máte chuť zamotat je do listů salátu, zkuste tyto placky a určitě si přijdete na své. :) Jsou velmi chutné a krásné vláčné. Je možno uchovat je v ledničce až tři dny, nebo zamrazit.

Postup přípravy

  1. Smícháme všechny ingredience, vodu až nakonec. Mixujeme asi 2 minuty (možno míchat ručně, v robotu nebo ručním mixérem s metličkami). Vznikne nám těsto hutnější konzistence, které je trochu lepivé. Pokud je příliš mokré, poprášíme trochou psyllia a znovu promixujeme. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do potravinové fólie. Necháme min. 10 minut odpočívat. Všechny ingredience se propojí a těsto pak již nebude lepivé.

  2. Těsto rozkrojíme na 8 stejných dílků, ze kterých uděláme kuličky. Ty pak rozválíme na tenké placky mezi dvěma pečícími papíry.

  3. Na pánev dáme trochu olivového oleje, který rovnoměrně rozetřeme a placky smažíme na velmi mírném ohni z obou stran.

  4. Co se týče náplně, fantazii se meze nekladou. Výborné jsou např. pomazané majonézou a naplněné avokádem, rajčetem, listy salátu a posypané semínky. Moc mi chutnaly i s boloňským ragú. Tady na fotce jsem zvolila kuřecí maso, ledový salát a zakysanou smetanu smíchanou s nastrouhanou okurkou, solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte