Chleba z červené čočky

Romča

Zdravé pečivo bez mouky :)

Chleba z červené čočky

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
čočka červená 400 g
bílý jogurt řeckého typu 150 g
vajíčka 3 kusy
olivový olej 20 ml
olivy zelené 10 kusů
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
sůl 1,5 lžiček
pepř černý mletý 1 špetka
droždí sušené 10 g
len, lněné semínko 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Čočku slijeme, propláchneme a necháme okapat. Kromě oliv všechno rozmixujeme. Pak vmícháme nakrájené olivy a necháme vykynout ve formě vyložené pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 45 minut, podle typu trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů