- 50m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
3 kusy |
3 kusy |
|
120 g |
120 g |
|
40 g |
40 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
|
na posyp 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vejce s tahini vyšleháme a vmícháme ostatní suroviny.
Malou chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto. Povrch posypeme semínky.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 175 st. cca 45 minut
Hotový chlebík vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce.
Uchováváme zabalený v utěrce.
Makronutrienty
25%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 474 kJ | 5 068 kJ |
| Kalorická hodnota | 352 kcal | 1 211 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,1 g
1,28 g |
48,4 g
4,39 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,41 SVJ | 4,84 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,2 g
4,74 g |
90,2 g
16,3 g |
| Bílkoviny | 17 g | 58,3 g |
| Sůl | 1,56 g | 5,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














