Lowcarb Čokoládový cheesecake pro mlsné jazýčky k odpolední kávičce!!!
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
korpus | |
---|---|
25 g |
25 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
25 g |
25 g |
70 g |
70 g |
30 g |
30 g |
krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
300 g |
300 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 50 g |
50 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Do dortové formy o průměru 20cm napěchujeme směs na korpus a necháme ztuhnout v lednici. Mezitím si připravíme dva druhy krému. Navrstvíme napřed bílý krém potom hnědý krém. Navrch pocákáme čokoládou rozpuštěnou s máslem a posypeme třeba posekanými pistáciemi.
Necháme ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Makronutrienty
22%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 528 kJ | 1 156 kJ |
Kalorická hodnota | 365 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
5,57 g |
9,01 g
4,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 0,901 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33 g
15,6 g |
24,9 g
11,8 g |
Bílkoviny | 8,36 g | 6,32 g |
Sůl | 0,216 g | 0,163 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů